Bőrgarnitúrákhoz használati és kezelési útmutató

Egy átlagos bőr ülőgarnitúra elkészítéséhez megközelítőleg 5-7 tábla marhabőr szükséges. A marhák bőrét a szőrzetén kívül semmi sem védi, így minden egyes bőrnek óhatatlanul másmilyen szerkezete alakul ki, és természetes másfajta megkülönböztető jegyei lesznek. Elég ha a különféle sérülésekből származó hegekre gondolunk. A szarvasmarha az élete során összeszedett sérüléseket a bőrén visili. Egy tüskés bozót vagy egy drótkerités által okozott karcolás, netán a fajtársaival folytatott küzdelem - pl. egy szarvdöfésre - mind nyomot hagy a bőrön. Más természetes bőrsérülések is lehetnek mint például a hízási csík, ránc vagy a billogjel. Ezek a jegyek nem befolyásolják a bőr tartósságot. Éppen ellenkezőleg: a természetes élet tanújelei. Éppen ezért a marhabőr minden természetes jegyét beledolgozzák az elkészített bútorba, amelyek természetesen nem befolyásolják a tartósságot. A szín és az anyagszerkezet apró egyenetlenségei természetesek és szépek, ezek tesznek egyedivé minden bőrgarnitúrát.

 

Így az itt felsoroltak nem számítanak garanciális kérdésnek, hiszen a minőséget nem befolyásolják!

 

Fontos tudni! A bútorbőrt soha ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak! Ugyanis a napsugárzás hatására a bőr felmelegszik és ennek következtében nedvességet és zsírt is veszít. Ennek tudható be a bőr megkeményedése és rugalmasságának elvesztése. Alapvetően a bőr a legmagasabb elvárásoknak is megfelel, de a háziállatok éppúgy szétkarmolhatják, mint a szövettel kárpitozott garnitúrát.

Bőr ülőgarnitúra ápolás, tisztítás

Bőrgarnitúra tisztítás, ápolásÁltalános tisztításként elegendő időnként letörölgetni a port, esetleg ha folyadék éri a bőrt, enyhén nedves kendővel áttörölgetni. Kerüljük az önkényesen választott bőrápolószerek használatát, mert a szer könnyen lerakódik a rostok között, a pórusokban. Ez szintén oda vezet, hogy a szín megfakulhat, az anyag veszíthet rugalmasságából. Soha ne kezeljük a bútorbőrt cipőtisztítószerrel! Továbbá káros lehet minden más oldószertartalmú termék. Így kerüljük a  folt tisztítószerek, terpentin, benzin stb. használatát.

A natúr és festett bőr ápolására jó megoldás lehet a mosószappan. Egy kevés szappant lereszelve fel kell oldani langyos vízben. Ebbe mártsa a törlőrongyot, majd a piszokos felületet mossa át vele, majd törölje szárazra a felületet.

Abban az esetben, ha ápolni akarjuk a bőrt, melyre 3-4 havonta egyszer azért szükség is van, akkor kizárólag az általunk javasolt bőrápoló szert érdemes használni. Ennek kémiai összetétele és minden egyéb összetevője annak a bőrnek felel meg, amit vásárolt tőlünk. Az általánosan kapható vagy beszerezhető tisztítószerek kémiai összetevői károsíthatják a bőr felületetét és minőségét!

Ha kérdése lenne az ápolással, tisztítással kapcsolatban, forduljon kollégáinkhoz bizalommal! Üzletünkben teljeskörű felvilágosítást kap a megvásárolni kívánt termék ápolásával kapcsolatban.