Ülőgarnitúráink kárpitozásáról

Az Elefánt Bútorház igyekszik minden kedves vásárlónk igényét kielégíteni a lehető legszélesebb bútorkárpit választási kínálattal. Ebben a kínálatban a textilbőrök, plüss és bársony kárpitok, zseniliák és megannyi szövetanyag mellett a valódi bőr és annak különbőző verziói is teret kapnak, így több ezer bevonó anyag közül lehetséges a választás. Úgy gondoljuk, bútoraink kárpitozási lehetőségeit érdemes részletesebben bemutatnunk. Kezdjük el sorban, és reméljük, mire a végére érünk, sikerül segítségükre lennünk abban, melyik is az Önök számára legmegfelelőbb bútorkárpit.


Textilbőr

Ülőgarnitúra textilbőr mintaA textilbőr a modern kor találmánya. Régen műbőrnek nevezték, de azért van egy pár gondolat, amit érdemes tisztázni a textilbőrrel kapcsolatban. A textilbőr egy szövet alapú impregnált anyag. Ez azt jelenti, hogy egy szövet alapra egy műanyag réteget dolgoznak fel, és ennek az együttes hatásával érik el azt, amit ma textilbőrnek hívunk. A textilbőrből is létezik több verzió. Van pár textilbőr, melyet a mi üzletünkben biztosan nem fogunk ajánlani tartós, mindennapi használatra, tekintettel az élettartamára, de mint mindenhol, itt is van egy kivétel.


Prémium textilbőr

Ez a textilbőr anyag a kivétel. Tanulva a múlt hibáiból, ennek az anyagnak a gyártója már a minőségre és nem kizárólag az anyag küllemére törekedett. A színválasztási lehetőség nagy skálában elérhető, és dolgozni is jó ezzel az anyaggal. Mint minden bútorkárpit, így ez a textilbőr is átesik egy tartóssági vizsgálaton, amely egy olyan számot eredményez, ami megmutatja az adott bútorkáprit tartósságát. Ezt hívják Martindale-tesztnek. Az új prémium textilbőr tartóssági száma 50 000, amely szám komolyan meghaladja elődei silány eredményeit.


Szövet

Ülőgarnitúra szövet típusai mintaEbben a kategóriában elég sokrétű a választék. A zsenília anyagok, a mikroszálas plüssök, a bársonyok, a normál plüss anyagok egyaránt megoldást jelenthetnek a megfelelő bútorkárpit kiválasztásnál, de van egy szövettípus, amit ki kell emelni az összes közül, ez pedig a lemosható szövet kategória. Ez az anyag normál szövet, mégis különböző szennyeződésektől lemosható! Tintafolt, toll, üdítőital, étel stb. könnyedén lejön róla, és az általános tisztítása sem igényel szakszerűséget. Egyszerű átporszívózással könnyen tisztán tartható, abban az esetben pedig, ha valami ráömlik (pl.: üdítő), egy nedves rongy és víz segítségével kiválóan és igen gyorsan tisztítható. Ajánlott anyag!


Valódi bőr

Ülőgarnitúrához valódi bőrAz Elefánt Bútorház kifejezetten finom minőségű, olasz, első osztályú marhabőrrel dolgozik, szaknyelven színbőrrel, amelynél a színválasztás is egyedi skálából történik. A valódi bőrnek a választása minden kedves vásárló számára egy hosszú távú megoldást jelent. A színskálában megtalálhatóak a hófehér színbőrtől a fekete színbőrig, illetve az antikolt világos színektől egyészen az antikolt zöld, antikolt barna, antikolt bordó színbőrökön keresztül mindenféle árnyalat. Ám van pár valódi bőr, amit kiemelt, úgynevezett prémium színként tartunk nyílván. Ezek olyan minőségi színbőrök, amelyek sokkal erezettebbek, mint a többi színbőr (pl.: Ülőgarnitúráink menüpontban a London ülőgarnitúra nyitóképe), és a használattól sokkal erezettebb és antikoltabb valódi bőr válik belőle. Vagy akár említhetnénk a kézi antikolt valódi bőrt is. Ez egy érdekes technológiával készült valódi bőr. Amikor az Önök által válaszott termékre feldolgozzuk ezt a valódi bőrt, akkor egy sötét, mély színt mutat. Majd egy folyadékkal finoman ledörzsölik a bőr felületét, és előbukkan a bordó szín (pl.: az Ülőgarnitúráink menüpontban a Palermo ülőgarnitúra nyitóképe).

 

Remélem, hogy az Elefánt Bútorház segítségére tudott lenni abban, hogy sikeresen válassza ki az Ön otthonába megfelelően illeszkedő bútorkárpitot. Amennyiben még kérdése lenne ebben a témakörben, kérem látogasson el bemutatótermünkbe, ahol szívesen adunk bővebb felvilágosítást Önnek.