Scott 3+2+1 bőr garnitúra

Magasság: 110cm
Mélység: 110cm
Külméretek szélessége:
3-as: 220cm - 160-as ággyal (Az ágy szélessége változtatható, lehetséges ágy méretek: 140cm ággyal, 200cm külmérettel, 180cm ággyal, 240cm külmérettel.)
2-es: 160cm (Alaphelyzetben ágyneműtartós, de rendelhető ágyazható, illetve fix változatban is.)
Fotel: 105cm (Rendelhető relax, hinta relax, elektromos relax, lábtartós, és fix változatban is.)

Ez a 3+2+1 ülőgarnitúra elérhető sarokgarnitúra változatban is, egyedi méretes kivitelezésben, valamint rendelhető bőrrel, szövettel és textilbőrrel is. Az elegáns bőr 3+2+1 ülőgarnitúra az ülőgarnitúra kategóriájának királyának is nevezhető,háttámláján a mélytűzásei a Chester bútorokat idézik lényegesen magasabb komfortfokozatban.

Ár: 350.000.- ft tól + szövet illetve bőr.

Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra Scott 3+2+1 bőr garnitúra

Hogyan készül az egyedi ülőgarnitúra Nálunk?

Az ülőgarnitúra vázát ragasztott-csapolt-csavarozott technológiával gyártatjuk, így garnitúráink sokkal stabilabbak mint a sorozatgyártásban készült garnitúrák többsége.


Amit tudni kell az ülőgarnitúra kárpitozásáról. Termékeink olasz marhabőrökből készülnek és büszkén állíthatjuk, hogy abból is a legjobb minőségből. Felhasznált szöveteink illetve textilbőreink francia, belga, olasz valamint török gyártók megfizethető prémiumtermékei. Az utóbbi néhány év újdonsága, hogy az ülőgarnitúrákra már kérhető könnyedén tisztítható, antibakteriális anyag is. Szöveteink és textilbőreink kopásállósága kiemelkedő!


Néhány szó az ülőgarnitúra üléskomfortjáról. Állandó fekvésre is alkalmas gépágyat szerelünk garnitúráinkba többféle méretben. A fotelek kialakítása szinté változatos és kérhető akár többféle funkcióval bővített kivitel is. Üzletünkben a relax ülőgarnitúra is megtalálható, ezek esetében a hármas és a kettes kanapéban is relax szerkezetek találhatóak így akár egyszerre többen is kényelmesen ellazulhatnak. A relax funkció kényelmét a beépített italtartó illetve tároló egészíti ki és teszi teljessé akár a pihenés, akár a mozizás élményét. A garnitúrák ülőkomfortját az Ön igényeihez igazítjuk akár puhább akár keményebb ülőfelületet igényel.


Akár 3+1+1 akár 3+2+1-es ülőgarnitúráról legyen szó, minden fabetétes garnitúra esetén bármilyen színű fát választhat vagy ha egyedi elképzelése van azt is megvalósítjuk.


Hogyan válasszunk ülőgarnitúrát?

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak a méret, anyag és szín szerint választanak ülőgarnitúrát. Holott számos más tényezőt is érdemes szem előtt tartani.


Ilyen például a könnyen tisztíthatóság vagy éppenséggel a funkció szerinti választás. Az ülőgarnitúra kárpitozása kisgyermekes vagy háziállattal rendelkezők számára a szövet huzat helyett inkább a bőr irányába terelődik. Mindig a célt határozzuk meg először, és csak utána az eszközt! Néhány tipp:

1) Először gondoljuk át, hogy melyik helyiségbe szeretnénk az új ülőgarnitúrát elhelyezni, és vizsgáljuk meg, hogy melyik forma illene oda a legjobban. Lehet U-alakú, szimpla egyenes vagy L alakú. Azt is fontoljuk meg, hogy milyen új funkciót fog betölteni: ha esetleg vendégeket is szeretnénk elhelyezni rajta éjszakára, akkor fontos szempont, hogy ágyazható legyen. Például relaxációs célzattal érdemesebb egy puhább, mélyebb darabot választani.

2) Mielőtt kiválasztanánk az ülőgarnitúra megfelelő színét, előbb vegyünk egy pillantást a szoba többi bútorzatára. Túl sok árnyalattal ne térjünk el attól, ami dominál. A fal és a tapéta színe is meghatározó szerepet játszik az összhang és a harmónia kialakulásában. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük lakberendező segítségét is.

3) Mindent pontosan mérjünk le, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk azáltal, hogy az ülőgarnitúra mérete miatt nem fér be. A mért adatokat mindenképp jegyezzük fel egy cetlire és tartsuk magunknál, amíg nem kerül megvásárlásra a kiszemelt példány.

4) Alaposan nézzünk utána az üzleteknek és a kínálatnak. Olvassunk fórumokat, véleményeket, értékeléseket, nehogy átverés áldozatai legyünk. Fontos, hogy megbízható és jó boltot válasszunk, akik a minőségre is odafigyelnek.

5) Ha megtaláltuk az ideális üzletet, érdemes a vásárlás előtt elmenni érdeklődni, kikérni az eladók véleményét, segítségét: nem utolsó sorban kipróbálni a kiválasztott garnitúrát, így lényegesen könnyebben tudunk dönteni, ha több is van a listán.

6) Sajnos adódhatnak olyan helyzetek, hogy a házhoz szállításnál sérül az ülőgarnitúra, ezért gondosan vizsgájuk meg, ha megérkezik. A szállítók távozása után egyáltalán nem biztos, hogy helye van a reklamációnak, hiszen akár már nálunk is keletkezhetett a sérülés. Azt is alaposan vegyük szemügyre, hogy ugyanazt kaptuk-e, mint amit kifizettünk.

Az ülőgarnitúra története

Már az ókori egyiptomiak is használtak székeket, amelyeket különféle faragásokkal, drágakövekkel díszítettek. A klasszikus forma felé vezető irányt a görögök kezdték el, majd a rómaiak továbbfejlesztették. Ők már lábzsámollyal is fokozták a kényelmet. A különféle korstílusok mind kialakították a saját nézeteiknek megfelelő formát, de a kényelmi szempontok még hosszú ideig nem voltak elfogadhatóak, inkább az egyszerű padoké volt a vezető főszerep.

Az ülőgarnitúra, kanapé megjelenését az ágyak ihlették meg. A 18. és 19. század fordulóján élt híres bankárfeleség, Madame Récamier, olyan szintű társadalmi életet élt, hogy szükségessé vált számára egy olyan ülőalkalmatosság, ami lehengerlő kényelmet biztosít a hosszú csevegések ideje alatt. Ebben az időben Madame Pompadour és Madame Dubarry szalonjainak bútorzatai is hamar híressé váltak az előkelő vendégek körében, ezek közül is kiemelkedtek az ülőgarnitúrák, kanapék.

A textilipar fejlődésének köszönhetően az ágybetétek anyagai fokozatosan jobb minőségűek lettek, és a repertoár folyamatosan bővült. Tollból, állati szőrből, tengeri fűből készült példányokat egyre jobban és többen keresték. A készítők nem kis hangsúlyt fektettek a funkcionális, illetve az esztétikai tulajdonságok ötvözésére, előszeretettel használtak díszítés gyanánt selymet, brokátot, ezzel is növelve az exkluzivitást, és a presztízs értéket.

A XX. század közepén, nagy változások történtek a bútoriparban, alapanyagként megjelentek a különféle műanyagok, és már nem csak mesteremberek végezték el a munkát saját kis műhelyükben, hanem létrejöttek bútorgyártó vállalatok. A tömegcikkek ellenére az emberek jobban ragaszkodtak az egyedi, minőségi termékekhez.

A kor legfelkapottabb változata a 3+2+1 ülőgarnitúra formáció volt, ám hamarosan nagy sikereket arattak a sarokülőgarnitúrák, L és U alakú kanapék, valamint az ággyá alakítható egyenes kanapék is. Az anyagok tekintetében a bőr, műbőr, szövet, plüss, rattan vitte a prímet, ezek napjainkig meglehetősen felkapottak, valamint egyre jobban alkalmazzák ezek kombinálását, hiszen jóval divatosabb hatást keltenek.

A modern ülőgarnitúra anyagait tekintve előkelő helyet élveznek a textilbőrből, zsákszövetből, zseníliából, és a szimpla szövetből készült példányok. Természetesen ezek kombinálása is lehetséges, sok helyen láthatunk olyanokat, ahol a korpusz rész például bőr, az ülőfelület pedig zsenília vagy szövet, Tehát két különböző árnyalat jelenik meg egy ülőalkalmatosságon, amelyek tökéletes harmóniát teremtenek egymással.

2010 után a textilbőr kanapékat már teljesen más technológiával készítették, ez az úgynevezett nanotechnika, így többé nem kell tartani a műbőr töredezésétől. Köznyelven lélegző kárpitoknak nevezzük ezeket, amelyek tisztítása is sokkal egyszerűbb, valamint nem maradnak mindig hidegek, sokkal jobban megtartják a hőt.