/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Ülőgarnitúráink kárpitozásáról

A Széll-Elefánt Bútorház igyekszik minden kedves vásárlónk igényét kielégíteni a lehető legszélesebb bútorkárpit választási kínálattal. Ebben a kínálatban a textilbőrök, plüss és bársony kárpitok, zseniliák és megannyi szövetanyag mellett a valódi bőr és annak különbőző verziói is teret kapnak, így több ezer bevonó anyag közül lehetséges a választás. Úgy gondoljuk, bútoraink kárpitozási lehetőségeit érdemes részletesebben bemutatnunk. Kezdjük el sorban, és reméljük, mire a végére érünk, sikerül segítségükre lennünk abban, melyik is az Önök számára legmegfelelőbb bútorkárpit.


Textilbőr

Ülőgarnitúra textilbőr mintaA textilbőr a modern kor találmánya. Régen műbőrnek nevezték, de azért van egy pár gondolat, amit érdemes tisztázni a textilbőrrel kapcsolatban. A textilbőr egy szövet alapú impregnált anyag. Ez azt jelenti, hogy egy szövet alapra egy műanyag réteget dolgoznak fel, és ennek az együttes hatásával érik el azt, amit ma textilbőrnek hívunk. A textilbőrből is létezik több verzió. Van pár textilbőr, melyet a mi üzletünkben biztosan nem fogunk ajánlani tartós, mindennapi használatra, tekintettel az élettartamára, de mint mindenhol, itt is van egy kivétel.

A textilbőr manapság már nem olyan rossz minőségű, mint akkoriban, teljesen más technológiát alkalmaznak az előállításnál. Minőségi szempontból szinte már a legjobb anyagok egyikeként említhetjük meg. A paramétereit tekintve már nem sokban különbözik az eredeti bőrtől, az illatbeli differenciák jelentik a legfeltűnőbb eltérést. A tisztítás is pofon egyszerű, szinte bármit használhatunk, lehet általános tisztítószer, spray vagy egy egyszerű nedves szivacs is megteszi. A legfontosabb, hogy a tisztítást követően mindenképp töröljük szárazra. Az eredeti bőrrel szemben is meg vannak a maga előnyei, hiszen nem jellemző rá, hogy tönkre menne a víztől, viszonylag kopásálló, gyorsabb ütemben veszi fel a szoba hőmérsékletét és sokkal több színben szerezhető be.


Prémium textilbőr

Ez a textilbőr anyag a kivétel. Tanulva a múlt hibáiból, ennek az anyagnak a gyártója már a minőségre és nem kizárólag az anyag küllemére törekedett. A színválasztási lehetőség nagy skálában elérhető, és dolgozni is jó ezzel az anyaggal. Mint minden bútorkárpit, így ez a textilbőr is átesik egy tartóssági vizsgálaton, amely egy olyan számot eredményez, ami megmutatja az adott bútorkáprit tartósságát. Ezt hívják Martindale-tesztnek. Az új prémium textilbőr tartóssági száma 50 000, amely szám komolyan meghaladja elődei silány eredményeit.


Szövet

Ülőgarnitúra szövet típusai mintaEbben a kategóriában elég sokrétű a választék. A zsenília anyagok, a mikroszálas plüssök, a bársonyok, a normál plüss anyagok egyaránt megoldást jelenthetnek a megfelelő bútorkárpit kiválasztásnál, de van egy szövettípus, amit ki kell emelni az összes közül, ez pedig a lemosható szövet kategória. Ez az anyag normál szövet, mégis különböző szennyeződésektől lemosható! Tintafolt, toll, üdítőital, étel stb. könnyedén lejön róla, és az általános tisztítása sem igényel szakszerűséget. Egyszerű átporszívózással könnyen tisztán tartható, abban az esetben pedig, ha valami ráömlik (pl.: üdítő), egy nedves rongy és víz segítségével kiválóan és igen gyorsan tisztítható. A szakértők kifejezetten ajánlják az effajta ülőalkalmatosságokat! A szövetek közül, ami még rendkívül karakteres és keresett, az a zsákszövet, hiszen ez a típus képviseli korunk legmodernebb és legtrendibb kárpitját. Amellett, hogy mennyire dizájnos, és mutatós, akár más szövettel kombinálva is, módfelett tartós, erős anyag, ami szinte az állandó használattól sem kopik el, ezt az ára is bizonyítja, mivel eléggé borsos. Bármilyen tisztítási módot választhatunk, történhet gép segítségével kézzel, száradó habbal, esetleg kefével. Hiába durva elsőre a tapintása, egy idő után mégis finom és kellően rugalmas. A hihetetlen kopásállóság annak is köszönhető, hogy teflont is tartalmaz. Színben megannyi félével találkozhatunk, sokkal többel, mint gondolnánk, talán ez is közrejátszik abban, hogy az egyik legkedveltebb kárpit-anyag a társadalomban. Ajánlott anyag!

Plüss

Készítésénél egyedi és különféle sodrási technikát alkalmaznak, éppen ezért a szövet lehet sűrűbb és ritkább is. Anyagát tekintve eléggé kényes, viszont finom és puha a tapintása, éppen ezért kellemesnek, selymesnek érezzük. Tisztítása nem bonyolult, a legegyszerűbb, ha vizes alapú hab segítségével végezzük el a feladatot. Leginkább az alacsonyabb árfekvésű kanapék felületéhez használják, színben bármilyen árnyalatban megtalálhatóak.

Zsenília

ZseníliaMinőségi kárpit, amely árban a középkategóriába sorolható, de ez függ a szövés sűrűségétől, a szálak vastagságától és az elkészítés módszerétől is. Kissé érdes a tapintása, de jelentős esztétikai élményben részesíti az érdeklődőket. Ez a típusú ülőgarnitúra szövet hosszú élettartamú, garantált, hogy nem szükséges 5 évente cserélni, újrakárpitozni. Tulajdonságai közé tartozik, hogy strapabíró, erős, ami a bordázott felületnek is köszönhető. Színben rengeteg árnyalat fellelhető belőle, de mintázatban is széles a választék. Az anyag vastagsága sem mindig egyforma, típustól függően eltérhet egymástól. Kombinált anyagú kanapék elkészítéséhez is alkalmazzák. A zsenília ülőgarnitúra népszerű ülőalkalmatosság, tisztítása megoldható a hagyományosan elterjedt módszerekkel, de akár géppel is. Valódi kényelmet nyújt használói számára, ezzel biztosítva a tökéletes pihenést.


Valódi bőr

Ülőgarnitúrához valódi bőrA bőr mindig jelen volt az emberiség történetében, már ősidők óta létezik. Természetes anyag, ezért sokan a természet ajándékaként tartják számon. A bútorgyártásban leginkább a marha-, és a bivalybőr kapja a legnagyobb szerepet, amelyek különleges tulajdonságokat hordoznak magukban. Többek között rendkívül tartósak, hosszú ideig hibátlanok maradnak, így nem is igazán kopnak el, bírják a vizet. A tisztításuk sem bonyolult, néha érdemes kiporszívózni, és védelmet biztosítani a kiszáradás ellen. Illatuk különleges és kellemes, már kissé távolabbról is érezni lehet, hogy ha egy háznál bőr ülőgarnitúra ékesíti a nappalit. Csúcsminőséget képviselnek, ezért a drágább kategóriába tartoznak bele. Többen nincsenek tisztában vele, hogy a bőrt az eljárás során minden alkalommal festik, de egy védőréteget mindenképp biztosítanak neki. Ápolni kizárólag a bőr számára kifejlesztett forgalomban lévő tisztítószerekkel lehet, amelyért az anyag mérhetetlenül hálás lesz. Az oldószereket messziről kerüljük el, és alapelvárás, hogy ne hagyjuk hosszú ideig szennyezetten, valamint ne erőből súroljuk. Ne helyezzük nedves és hideg környezetbe, illetve igyekezzünk védelmet nyújtani számára a nap ellen is.

A Széll-Elefánt Bútorház kifejezetten finom minőségű, olasz, első osztályú marhabőrrel dolgozik, szaknyelven színbőrrel, amelynél a színválasztás is egyedi skálából történik. A valódi bőrnek a választása minden kedves vásárló számára egy hosszú távú megoldást jelent. A színskálában megtalálhatóak a hófehér színbőrtől a fekete színbőrig, illetve az antikolt világos színektől egyészen az antikolt zöld, antikolt barna, antikolt bordó színbőrökön keresztül mindenféle árnyalat. Ám van pár valódi bőr, amit kiemelt, úgynevezett prémium színként tartunk nyílván. Ezek olyan minőségi színbőrök, amelyek sokkal erezettebbek, mint a többi színbőr (pl.: Ülőgarnitúráink menüpontban a London ülőgarnitúra nyitóképe), és a használattól sokkal erezettebb és antikoltabb valódi bőr válik belőle. Vagy akár említhetnénk a kézi antikolt valódi bőrt is. Ez egy érdekes technológiával készült valódi bőr. Amikor az Önök által válaszott termékre feldolgozzuk ezt a valódi bőrt, akkor egy sötét, mély színt mutat. Majd egy folyadékkal finoman ledörzsölik a bőr felületét, és előbukkan a bordó szín (pl.: az Ülőgarnitúráink menüpontban a Palermo ülőgarnitúra nyitóképe). Bármilyen kérdése van készséggel állunk rendelkezésére, és nálunk nem csak megtekinteni van lehetősége az ülőgarnitúrákat, hanem akár személyesen is kipróbálhatja.

 

Remélem, hogy a Széll-Elefánt Bútorház segítségére tudott lenni abban, hogy sikeresen válassza ki az Ön otthonába megfelelően illeszkedő bútorkárpitot. Amennyiben még kérdése lenne ebben a témakörben, kérem látogasson el bemutatótermünkbe, ahol szívesen adunk bővebb felvilágosítást Önnek.

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet