/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Modern luxus a hálószobában

2017-10-19

A luxus sokunknak elérhetetlen álom, ám a szerencsés keveseknek, a mindennapjainak és persze otthonának szerves része. A lakberendezésben is vannak már már extrém megoldások egyes hálószobákban, azért elmondható, hogy egy modern luxus hálószoba berendezésének vannak közös elemei. Nézzük ezeket.

Fények, színek, és burkolatok

Fények, színek, és burkolatok

Általában elmondható egy hálószobáról, hogy fontos, hogy elegendő természetes fény jusson a szobába. Nos, ez nincs másként egy luxus hálószoba esetén sem. A padlótól plafonig érő, hatalmas ablakokon keresztül árad a napfény a hálóba, ami kellemesen felmelegíti azt és jobban is érezzük benne magunkat emiatt. Árnyékolás tekintetében legjellemzőbbek a hatalmas sötétítő függönyök, vagy reluxák, persze elektromosan vezérelve, és ezt kiegészíthetjük még áttetsző függönyökkel is! Láttunk már hálószobát, amely három oldalról is hatalmas üvegfalakkal vettek körbe, erdei házak, vagy tengerparti házaknál főként. Egy modern luxus hálószobában fontosak a megfelelő színek, amelyek egymással harmonizálva, otthonossá teszik azt. Hálószobánk stílusa nagyban meghatározza a felhasználható színek és anyagok palettáját. A modern vagy minimalista stílusú hálószobákban fontos a visszafogottság és a letisztult formák használata. Nagyon kedveltek a sötét világos kontrasztú összeállítások, a pasztellszínek.

 

Burkolatok tekintetében reneszánszát éli a hajópadló parketta. Ezek színe a fehértől, a barna több árnyalatán át egészen a feketéig terjed, így mindenki megtalálja magának a legmegfelelőbbet. Közkedveltek a dió, kőris vagy bükk fából készült parketták, de persze nem ritkák a trópusi, szuper ritka és szuper drága fákból készült parketták sem. Ezekre tehetünk különféle szőnyegeket, futókat is, itt is játszva az árnyalatokkal és kontrasztokkal. A falak burkolatánál is széles skála. Festhetjük egyszínűre, vagy burkolhatjuk különböző fából készült megoldásokkal is. Divatos manapság a garnitúra mögötti falakat díszíteni valamilyen, a többitől eltérő burkolattal vagy mintával, ezzel is kiemelve a hálószoba központját, az ágyat. Persze a tapéták sem mentek ki teljesen a divatból, egy - egy mintás, vagy hangsúlyosabb színű csík nagyon szépen megtöri a fal egyszínűségét. Ezzel is lehet kísérletezni, persze a luxusnál nem beszélhetünk másról, mint selyem tapétákról.

Világítási megoldások LED segítségével

A LED-es technológia itt is felbukkant már. Ágyunkat LED-ekkel körbevéve sejtelmes hatást és szemkápráztató hatást érhetünk el. Például egy fekete, fehér hálószobába, új színt vihetünk kék ledekkel. Akár az álmennyezetben elrejtve is, csillagos égbolt hatását keltve, vagy a fal fa burkolatának résein keresztül is kiszűrődhet némi lámpafény, csak tervezés kérdése. Aki viszont a klasszikus luxust kedveli modern köntösben, választhat egy kristály csillárt is amelyben LED izzók világítanak.

Ágy és bútorok

Ágy és bútorok

Itt is alapvetően a szoba stílusához igazodunk, de egy hatalmas francia ággyal, vagy ágykerettel nem foghatunk mellé. Ma már kapható ágykeret melynek lábtámlájából emelkedik ki a televízió, sőt olyan is melynek aljába már előre beépített LED világítás van. Egyéb hálószoba bútorok tekintetében, sok modern bútor már beépíthető, amellyel helyet takaríthatunk meg, vagy akár használhatjuk őket térelválasztóként is. Egy igazi hangulatos hálószoba éke lehet egy modern, kandalló is mely kellemes meleget áraszt magából és a lobogó tűz varázsát is csodálhatjuk akár az ágyunkból is. Ezek is jelentős változásokon estek át manapság. Nem kell ragaszkodnunk a fával való fűtéséhez kandallónknak, ma már kaphatók úgynevezett bio kandallók, melyek etanolt használnak fel éghető anyagként és semmilyen káros anyagot nem bocsájtanak ki magukból. Leginkább a gáztűzhely gázrózsájának égéséhez hasonlít hatjuk őket. Persze az állatvilágért rajongók beépíttethetnek akváriumot is hálószobájukba. Ma már számos cég tervez és kivitelez ilyen, többnyire hatalmas akváriumokat, akár tengeri halakkal is.

 

Összegezve elmondhatjuk, hogy egy modern luxus hálószoba egyesíti magában a legmodernebb technológiákat és a végtelen eleganciát. Megfelelő tervezéssel és kreativitással szemet gyönyörködtető eredmények érhetők el.

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Bonellrugós és más kényelmet biztosító megoldások

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet