/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Bőrgarnitúrákhoz használati és kezelési útmutató

Egy átlagos bőr ülőgarnitúra elkészítéséhez megközelítőleg 5-7 tábla marhabőr szükséges. A marhák bőrét a szőrzetén kívül semmi sem védi, így minden egyes bőrnek óhatatlanul másmilyen szerkezete alakul ki, és természetes másfajta megkülönböztető jegyei lesznek. Elég ha a különféle sérülésekből származó hegekre gondolunk. A szarvasmarha az élete során összeszedett sérüléseket a bőrén visili. Egy tüskés bozót vagy egy drótkerités által okozott karcolás, netán a fajtársaival folytatott küzdelem - pl. egy szarvdöfésre - mind nyomot hagy a bőrön. Más természetes bőrsérülések is lehetnek mint például a hízási csík, ránc vagy a billogjel. Ezek a jegyek nem befolyásolják a bőr tartósságot. Éppen ellenkezőleg: a természetes élet tanújelei. Éppen ezért a marhabőr minden természetes jegyét beledolgozzák az elkészített bútorba, amelyek természetesen nem befolyásolják a tartósságot. A szín és az anyagszerkezet apró egyenetlenségei természetesek és szépek, ezek tesznek egyedivé minden bőrgarnitúrát.

 

Így az itt felsoroltak nem számítanak garanciális kérdésnek, hiszen a minőséget nem befolyásolják!

 

A bőr különlegesen lágy tapintású anyag, amely kényelmet és melegséget kölcsönöz, az enyhén nyitott pólusa pedig lehetővé teszik a megfelelő szellőzésért amelynek következtében möveli a komfortérzetet.

 

Használat során ugyanúgy, mint más bőrtermékeknél (például egy táska, cipő vagy kabát) a bőrön különböző nagyságú ráncok képződnek, melyek a garnitúrát egyedivé, nemesebbé és patinásabbá varázsolják. Ezek a jelek főleg az üléseken és a kartámlákon mutatkoznak.

 

Fontos tudni! A bútorbőrt soha ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak! Ugyanis a napsugárzás hatására a bőr felmelegszik és ennek következtében nedvességet és zsírt is veszít. Ennek tudható be a bőr megkeményedése és rugalmasságának elvesztése. Alapvetően a bőr a legmagasabb elvárásoknak is megfelel, de a háziállatok éppúgy szétkarmolhatják, mint a szövettel kárpitozott garnitúrát.

Bőr ülőgarnitúra ápolás, tisztítás

Bőrgarnitúra tisztítás, ápolásÁltalános tisztításként elegendő időnként letörölgetni a port, esetleg ha folyadék éri a bőrt, enyhén nedves kendővel áttörölgetni. Fontos, hogy ne dörzsöljük! Minél gyorsabban kezeljük a szennyeződést annál nagyobb esélyünk van a foltmentes tisztításra. Kerüljük az önkényesen választott bőrápolószerek használatát, mert a szer könnyen lerakódik a rostok között, a pórusokban. Ez szintén oda vezet, hogy a szín megfakulhat, az anyag veszíthet rugalmasságából. Soha ne kezeljük a bútorbőrt cipőtisztítószerrel! Továbbá káros lehet minden más oldószertartalmú termék. Így kerüljük a  folt tisztítószerek, terpentin, benzin stb. használatát.

A bőrből készült bútor száraz, meleg helyiséget szereti, az ideális páratartalom 50-70%, az ideális hőmérséklet pedig 15-30 °C. Éppen ezért a közvetlen napfénytől, sugárzó hőtől (pl. radiátor) valamint a szélsőségesen száraz és/vagy nedves helytől védeni kell!

Jó ha tudjuk, hogy az izzadság és a lerakódó hajzsír is elszinezheti illetve károsíthatja a bőr felszínét! Továbbá minden olyan anyag, ami festett és/vagy festéket bocsáthat ki magából (farmer, festett haj, stb.) megszínezheti a bőr felületét.

A natúr és festett bőr ápolására jó megoldás lehet a mosószappan. Egy kevés szappant lereszelve fel kell oldani langyos vízben. Ebbe mártsa a törlőrongyot, majd a piszokos felületet mossa át vele, majd törölje szárazra a felületet.

Abban az esetben, ha ápolni akarjuk a bőrt, melyre 3-4 havonta egyszer azért szükség is van, akkor kizárólag az általunk javasolt bőrápoló szert érdemes használni. Ennek kémiai összetétele és minden egyéb összetevője annak a bőrnek felel meg, amit vásárolt tőlünk. Az általánosan kapható vagy beszerezhető tisztítószerek kémiai összetevői károsíthatják a bőr felületetét és minőségét!

Amire még érdemes fokozottan figyelni, azok a háziállatok által okozott harapások és karcolások, valamint szennyezések. Az ilyen jellegű sérülések egyetlenegy bútorboltnál sem képzik kreklamáció alapját.

 

Ha kérdése lenne az ápolással, tisztítással kapcsolatban, forduljon kollégáinkhoz bizalommal! Üzletünkben teljeskörű felvilágosítást kap a megvásárolni kívánt termék ápolásával kapcsolatban.

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet