/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

A bútorokra vonatkozó minőségirányítási elvek

2018-10-18

Bútorgyártó üzemÚgy, ahogy a kereskedelemben szinte minden termékre, a bútorokra is vonatkoznak minőségirányítási szabályok, amelyeket a gyártóknak, kereskedőknek, disztribútoroknak ismerniük kell, és szigorúan be kell tartaniuk, hiszen nagyban meghatározzák az értékesítést, valamint a versenyben való elhelyezkedést. A minőséget meghatározó jellemzőket, értékcsökkenő tulajdonságokat minőségirányítási rendszer tárolja, amely minden egyes bútorra: asztalra, szekrényre, antik és modern ülőgarnitúrára vonatkozik. Bármilyen hiba, ami a bútorok felszínén keletkezik, negatív hatással van a vállalat sikerességére, ezért elengedhetetlen a szabályok betartása, egészen az előállítástól a kereskedelmi forgalomba kerülésig.

 

A bútorok fontos szerepet töltenek be a társadalomban, hiszen általuk töltjük meg a rendelkezésre álló lakóteret, és elvárjuk, hogy hosszú ideig kihasználhassuk őket a mindennapokban. Manapság a technológia fejlettségének köszönhetően, a gyártás során, nagy figyelmet lehet szentelni a biztonságra, egészségre, környezetvédelemre.

 

Indokolt megemlíteni, hogy a különféle bútortípusokra nem ugyanazok a minőségi követelmények érvényesek, funkcionális és kényelmi szempontból is teljesen eltérőek lehetnek. Függhet akár az alapanyagoktól, felhasználási helyektől is. Példával élve, egy lapra szerelt bútorra teljesen más szabályok lesznek érvényben, mint egy olyannál, ami egyben van.

 

Mire gondolunk a minőség szó hallatán?

 

Általában arra, hogy mennyire korszerű, divatos az adott típus, mennyi ideig tartó élettartamra számíthatunk, mekkora a mérete, milyen a formája, de ennél bonyolultabb esztétikai funkciók is befolyásolják a minőséget, amelynek értékét hivatalos szervek állapítják meg mérési eljárással, vagy érzékszervi úton. Ezek az értékek szabványokban előre meg vannak határozva, és összevetik a vizsgált bútorral.

 

Tényezők, amelyek a bútorok minőségét befolyásolják!

 

Ahogy már említettük a gyártás kezdetétől az eladásig minden: a nyersanyag, a márka marketingjével kapcsolatos teendők, technológiai eljárás, gyártók, disztribútorok szakértelme, de még a bútorok karbantartásával kapcsolatos folyamatok is befolyásoló tényezők.

 

A minőségirányítási rendszer magába foglalja, hogy például az ülőgarnitúra rendeltetésszerűen használható-e, kielégíti-e a vásárlók igényeit. Ezeket az információkat összefoglalják a minőségi bizonyítványokban, amelyeket a termékek mellé helyeznek el a csomagolás ideje alatt.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Milyen faanyagot használnak a bútorkészítéshez 2. rész

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet