/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

A minőségi ülőgarnitúrák ismérvei (1.rész)

2017-06-07

Egy ülőgarnitúra hosszú távú befektetés, mely a szoba dísze lesz és jobb esetben évtizedekig szolgálhatja a családot. Ezért is fontos a minőségi garnitúra kiválasztása, mivel a piac tele van silány gyártmányokkal, melyek talán még az 5 évet sem érik meg. Leírjuk Önnek, hogy mire figyeljen, ha ülőgarnitúra vásárlásra adja a fejét és nem éri be a legolcsóbb darabokkal.

Mire érdemes figyelni a garnitúránál?

csavarozott bútordarabElőször mindig ellenőrizzük le a vázat, mely az egész ülőgarnitúrát egyben tartja. Ez az anyag határozza meg a tartósságot. Az olcsóbb darabok általában puha fából készülnek, ilyen a fenyő. Ez a típus akár már 5 év után is megrepedhet, vagy eltörhet. A keményebb fák már a jobb minőséget jelentik, ilyenek a tölgy, kőris és a bükk. Ezek a vázak már sokkal tovább bírják a gyűrődést, drágábbak is, de jelenleg a minőséget keressük, mely rengeteg évig fog ülőhellyel szolgálni. Kerüljük még az olyan anyagú ülőgarnitúrákat, melyek forgácslapból, műanyagból, vagy fémből készültek, mert hosszabb távon azok is könnyedén megrepedhetnek. Ha meg szeretnénk vizsgálni a kívánt ülőgarnitúra erősségét, emeljük fel az egyik lábát. Ha elég magasra emeljük és a másik lába még mindig a földön van, akkor az a garnitúra túl nehéz, túl sokat enged, így rosszabb minőségű. Ha a másik láb emelkedik a másikkal, akkor tudjuk, hogy jó minőségű terméket készülünk vásárolni.

Mi az ami még fontos lehet?

Az illesztések anyaga és minősége is nagyban befolyásolja a tartósságot és az árat. Ha a következő illesztésekkel van ellátva a garnitúra, akkor az jó minőségű: fa tipli, dupla fa tipli, fa sarokelem. Ha ezek az illesztések mellett még kiegészítették kapcsokkal, vagy szögekkel, akkor az nem probléma, de soha ne válasszunk olyan garnitúrát, mely csak és kizárólag ragasztóval, szöggel, vagy kapcsokkal van összeillesztve. Mindig kérdezzük meg az eladót az illesztésekről, mert ezek az apróságok is hatalmas szerepet játszanak az időtállóságban és a minőségben. Jó ha tudja, hogy az Elefánt bútorbolt bútoraink vázát ragasztott-csapolt-csavarozott technológiával készíttetjük!

 

Következő részben tovább boncolgatjuk a kényelmi funkciókat és kitérünk a bevonatra is.

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Vásároljunk testreszabottat, vagy játsszunk kivárásra?

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet