/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

A szőnyegválasztás fortélyai

2017-09-29

Szőnyegválasztásnál érdemes figyelni a következőre

Szín és minta választásra. Az év divat színe a lakberendezésben a zöld. Világos és sötét árnyalatai is népszerűek. Kisebb térbe érdemes világosabbat választani, így nagyobbnak láttathatjuk a teret. Nem szükséges azonban ragaszkodnunk egy színhez vagy mintához. Nyugodtan válogassunk kedvenc színeinkből és azok árnyalataiból. A lényeg, hogy illeszkedjen saját stílusunkhoz. Választhatunk úgy is, hogy a szoba, vagy a berendezési tárgyak színeihez passzoljon a szőnyegünk, vagy olyat is, ami éles kontrasztban van azokkal és ezáltal szinte „kiugrik” a térből. A színek nagy hatással vannak közérzetünkre is. A visszafogott pasztellszínek nyugalmat árasztanak, míg az élénk színek és minták energiát adnak. Mintákból kis tereknél érdemes apróbbakat, egyszerűbbeket választani.

A szőnyegek formája, szálhosszúsága és mérete is fontos!

Szőnyeg mintázatA klasszikus téglalap alakú szőnyegek ma is nagyon népszerűek, de ennél már jóval szélesebb a választék. Kerek szőnyegekkel feldobhatunk egy letisztult vonalvezetésű szobát, de kaphatók ma már négyzet formájú szőnyegek is. Szálhosszúságot is érdemes figyelembe venni. Egy háló vagy nappali szobában nagyon jó választás egy nagy, hosszú szálú, „süppedős” szőnyeget, míg a közlekedőbe, étkezőbe vagy előszobába praktikusabb a rövidebb szálú szőnyegeket választani, akár mosható szőnyegeket is.

 

Szőnyegválasztásunkat összegezve, játszva a színekkel, formákkal és a mintákkal változatos hatást érhetünk el. Feldobhatjuk a szoba egyhangúságát élénk színekkel és mintákkal, vagy visszafogott, elegáns hatást kelt, ha nagy mintás szőnyegünk mellé szolidabb, egyszínű darabokat választunk. Gyerek szobákba mindig jó választás egy színes, mesefigurás szőnyeg, lehetőleg gyermekünk kedvencével, de választhatunk akár vonatos vagy autópálya szőnyeget is. Nagyobb gyerekek, kamaszok kedvencei a poszter hatású szőnyegek!

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Szobanövények

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet