/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Szobanövények

2017-09-15

Biztos Ön is szeretné feldobni, élinkíteni lakása hangulatát néhány szép szobanövénnyel. Még talán az is lehet, hogy egy trópusi hanglatot szeretne kölcsönözni a lakása egy bizonyos pontjának. Esetleg olyan szobanövényt keres amely harmonizál a szobában található bútordarabokkal, szövet vagy bőr ülőgarnitúrával? A jó hír az, hogy manapság már számos olyan könnyen megközelíthető hely létezik (Pl. OBI, Auchan, Praktiker, stb.) ahol könnyen beszerezhetőek a különböző fajtájú és méretű szobanövények és azok ápolásához szükséges minden összetevő.

 

Szerencsére ezeken a  helyeken a kiegészítők terén is egyre nagyobb a választék. Akinek viszont nem lenne elég mindez, azok az Interneten szörfölve is megtalálhatják az izlésüknek megfelelő virágot és boltokat, ahol megvásárolhatják az esetlegesen kiszemelt egyedi vagy különleges növényeket. A növények típusa mellet azok gondozásához is rendeteg információt találni a Neten.

Döntsük el milyen növényt szeretnénk!

PáfrányOlyat amely különleges formájával garantáltan felhívja magára a figyelmet. Esetleg megelégszünk egy sima szobanövénnyel, amely stílusában és színében passzol a bútorainkhoz? A szobanövények kellemes látványuk és hangulatjavító kisugárzásuk mellett azért is hasznosak, mert megszűrik a szoba levegőjét és oxigént termelnek, ezáltal biztosítják lakásunk friss levegőjét. Néhány szobanövény a nyarat akár a teraszon, vagy az erkélyen is képesek átvészelni, de a hideg idő beáltával vissza kell vinni a szobába (persze ez típustól függ és lehet elég nekik akár egy fűtetlen helység is). Netán zöldszínű növényeket keres? Akkor ajánljuk önnek a pálmákat vagy páfrányokat. Ha a színes virágok hozzák lázban akkor pedig a begóniát, krizantémt vagy orchideát. Ha pedig ritkán van ideje foglalkozni növényeivel akkor válasszoszon a szárazságtűrőbb fajtákból. Ilyenkor ajánljuk a pozsgásokat és kaktuszokat.

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Ne siessük el az ülőgarnitúra választását

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet