/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Hogyan alakíthatunk ki egy étkezőt?

2019-01-23

Az étkező a lakásnak azon része, ami helyt ad a családnak és a vendégeknek a falatozásra, és a hosszas társalgásokra. Akár a konyhában kerül kialakításra, vagy egy különálló helyiségben, fontos, hogy kényelmesen és stílusosan rendezzük be. Figyeljünk arra, hogy a székek ne legyenek túl szorosan egymás mellett, és azt is vegyük számításba, hogy egy vacsora, vagy ebéd alkalmával minden kényelmesen elférjen az asztalon. Tekintse meg amerikai étkező összeállításainkat.

Milyen típusú étkezők léteznek?

Összességében 3 fő típust különböztetünk meg: vannak azok, amelyek a kis lakásokra jellemzőek, ezek a ház valamelyik pontján, egy kis területre vannak bezsúfolva, vagy amerikai konyhaként kialakítva, a második a konyhával van egybeépítve, a harmadik változat pedig az, amikor az étkezőt egy teljesen önálló helyiségben rendezik be.

 

Kis lakásoknál gyakori még a pultos megoldás, amikor maga a konyhapult az étkezőasztal is, és eköré helyezik a székeket. Az emelt pultokhoz általában magasabb ülőalkalmatosságok beszerzésére lesz szükség, és még hátránya ennek a megoldásnak, hogy maximum 3-4 ember fér el kényelmesen. Viszont rendkívül dekoratív, fiatalos a kivitelezés, a pult oldalára tehetünk kőberakást, vagy bármilyen egyedi díszítést.

 

Ha a konyha egybe van az étkezővel, sűrűn találkozhatunk lehajthatós asztalokkal. Az asztal típusától függetlenül figyeljünk arra, hogy a bútorok összhangban legyenek egymással. A különálló helyiségekben kiépített étkezőknél bőven akad helyünk, hogy akár egy praktikus tálalót is elhelyezzünk, hiszen jóval könnyebbé teszi a terítést, és a főasztal sem lesz zsúfolásig tele. Az ilyen étkezőszobákban javarészt már 6-8 férőhelyes étkező garnitúrák vannak, és elsősorban az étkezésen van a hangsúly, mivel a funkciók elkülönülnek egymástól: eltérő helyen történik az étel elkészítése, és elfogyasztása.

 

Ha nem sűrűn fogadunk vendégeket, és a család létszáma is kicsi, nem javasolt feláldozni egy egész helyiséget az étkező kialakítására, mert a szoba számos hasznosabb célra nyújthat megoldást.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárlásnál?

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet