/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Kisállatod van? Sokba fog kerülni, ha nem figyelsz oda kellően!

2018-05-29

Napjainkban ma már szinte minden második ember tart az otthonában kutyust. A legtöbben családtagként kezelik őket, ami egyáltalán nem baj, hiszen megérdemlik a törődést, ám vannak olyan dolgok, amit egészségügyi és anyagi szempontból jó, ha nem hagyunk nekik. Ilyen például az is, ha megengedjük, hogy az ágyunkban, kanapénkban, fotelünkben heverésszenek.

 

Ezek a bútorok általában eléggé értékesek, és több évig képesek kiszolgálni egy családot, ám ha nem vigyázunk rájuk, hamar tönkre mennek és cserére szorulnak. Bármennyire is ügyelünk arra, hogy kis kedvencünk mindig kellően tiszta legyen, a vedlést nem tudjuk teljes mértékben kiküszöbölni. Az állatszőr hamar megtapad a kárpiton, egy kis mennyiség is képes nagy feltűnést kelteni, és persze rettenetesen nehéz eltávolítani. Arról nem beszélve, hogy egészségügyileg rettentően káros a szervezetünkre és az allergiában szenvedőkre nézve.

 

A vedlésen kívül egy játékosabb kedvű kisállat még ki is szakíthatja, vagy megrágcsálhatja, és már inthetünk is búcsút szeretett ülőalkalmatosságunknak. Mindennapos eset lehet, hogy összepiszkolja, ételfoltot hagy rajta, összenyálazza és ezeknek a makacs szennyeződéseknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, ráadásul rendkívül időigényes.

Mi lehet a megoldás?

Manapság már rengeteg féle kutyafekhely kapható a kisállatokhoz kapcsolódó kereskedésekben, a gyártók odafigyelnek arra, hogy eléggé kényelmesek legyenek, biztonságosak, és a takarításuk se okozzon gondot. Választhatunk akár olyat is, amelyek extra funkciókkal vannak ellátva.

 

Egy jó kutyafekhellyel garantált, hogy négylábú pajtásunk nem akarja majd birtokba venni az ülőgarnitúrát, főleg ha ízlésesen kialakítunk neki egy saját kis rezidenciát, a tálkáival és játékaival együtt. Számukra is fontos, hogy kicsit elvonulhassanak a világ elől és nyugodtan pihenhessenek. A kutyafekhely megválasztása előtt alaposan gondoljuk át a részleteket, hiszen az se mindegy, hogy mekkora méretűt veszünk. Ha nem tudjuk, hogy milyen nagyra fog nőni kedvencünk, érdemesebb tágasabbat választani.

 

Lehet műanyag, vagy fonott kosár jellegű a kutyafekhely, kivehető párnákkal, amelyek könnyen tisztíthatóak, de lehet egy puhább plüss anyagú, odúszerű is.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Utazás az exkluzív ülőgarnitúrák világában!

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet