/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Utazás az exkluzív garnitúrák világában!

2018-05-08

Napjainkban hazánkban is egyre közkedveltebb a lakások mediterrán stílusú berendezése. Ez a dizájn egyet jelent a mérhetetlen eleganciával, az exkluzív trendekkel, amelyek elhozzák az ember életébe a napfényes tengerparti luxus felemelő érzését. A mediterrán hangulat olyan lakberendezési irányzatot képvisel, amely az egyedi formatervezésnek köszönhetően a művészetek bölcsőjévé válik.

 

A Földközi tenger partvidéke foglalja magába a mediterrán övezetet, amelybe Görög-, Olasz-, és Spanyolország is bele tartozik. Az otthonaik, és bútoraik kialakítása sokakat magával ragad, de nem szabad egy kalap alá venni az országok különböző stílusjegyeit, hiszen bőven fellelhetőek a különbségek egy Spanyol és egy Olasz ülőgarnitúra között is. Az élénk színek, és a rusztikus felület mindegyik stílusirányzatra jellemző.

Görög mediterrán exkluzív garnitúra

Görög mediterrán exkluzív ülőgarnitúra Elsősorban a kék és a fehér szín a legelterjedtebb, hiszen ezek kombinációja hűsítően hat a mediterrán forróságban. Gyakran észrevehető egy görög nappaliban, hogy a hófehér falak előtt tengerkék ülőgarnitúra pompázik, amelyhez kiválóan passzol a terrakotta padlócsempe, vagy egy olyan padlóburkolat, amely kavicsokból van kirakva. Kevés bútor jellemző a nappalikra, inkább a kanapé szépségére fektetik a hangsúlyt.

 

Spanyol mediterrán exkluzív garnitúra

Spanyol mediterrán exkluzív ülőgarnitúra Ellentétben a görögökkel a spanyol nappalikat a tüzes, vadító színek jellemzik, amelyek energiával töltik fel az embert. Színekben a vérvörösé, narancssárgáé, sárgáé a vezető főszerep, amelyeket szeretnek ötvözni a barna, arany, bézs és lazac különböző árnyalataival. Az ülőgarnitúrák ismérve az arannyal való díszítettség, amivel a gazdagságot akarják érzékeltetni. A karfák ismertetőjegye a sötét, aprólékosan megmunkált faragott fa, a kárpitban pedig a legtöbb esetben a bőrből készültek játszanak meghatározó szerepet.

 

Olasz mediterrán exkluzív garnitúra

Olasz mediterrán exkluzív ülőgarnitúra Az olasz lakberendezők szeretik ötvözni a mérhetetlen eleganciát az egyszerű formavilággal, és a karakteres motívumokat részesítik előnyben. A különleges olasz kanapékat az élénk és dinamikus színek teszik igazán egyedivé, valamint az anyagában finom és drága textíliák. A nagyobb tereket ők is inkább kevesebb bútorral töltik ki, hogy minden szempár a lényegre összpontosítson.

A három irányzat közül a legnagyobb szerepe talán az Olasz bútoroknak van, hiszen lakberendezési technikáik és a széphez való érzetük évszázadokra visszanyúló hagyományokhoz köthető.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Milyen a tökéletes szekrény? Hogyan tároljuk ruháinkat praktikusan?

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet