/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Milyen a tökéletes szekrény? Hogyan tároljuk ruháinkat praktikusan?

2018-04-23

Szekrénysor3.jpgSokan beleesnek abba a hibába, hogy nem rendszerezik átláthatóan, csoportokra osztva a ruhákat, és az egyéb kiegészítőket. Összehajtogatva, egymásra pakolva bezsúfolják őket a polcokra, és azt se tudni, hogy mi hova került. Ebben az esetben hamar káosz fog kialakulni a szekrényben, elég csak, ha a legalsó ruhadarabot akarja valaki kivenni, máris borul az egész. Fontos, hogy ne szándékozzunk minden holmit a szekrénysor egyetlen egy szekrénybe bezsúfolni, az áttekinthetőség lényege, ha minél több helyen, többféle módon próbáljuk meg rendszerben tartani ruhaneműinket, és egyéb szükséges dolgainkat.

Milyen legyen a szekrényünk ajtaja?

Egy nagyobb lakás megannyi alternatívát kínál a megfelelő tárolásra, egy kisebbnek korlátozottak a lehetőségei, de egy kis kreativitással könnyen ki lehet alakítani a számunkra előnyös megoldásokat. Célszerű olyan szekrényeket választani, amelyeknek az ajtaja nem kifelé nyílik, hiszen sokkal nagyobb a helyszükségletük, lehetőleg a tolóajtós mellett tegyük le a voksunkat. Az is nagyon mutatós, és divatos, ha szekrényünket egy csodaszép elhúzhatós függönnyel szereljük fel, ami színben és stílusban is passzol a lakásunkhoz. Ne csak polcos legyen, figyeljünk arra, hogy a polcokon kívül akasztós, fiókos rész is a rendelkezésünkre álljon, hogy szellősebbé tegyük az elrendezést. A család minden tagjának jusson mindegyikből, és rakjuk külön a férfi, és női ruhadarabokat. Első nagy lépés, hogy szelektáljunk, és válogassuk ki azokat a ruhákat, amelyeket ténylegesen hordunk. Ezután csoportosítsuk külön a felső részeket, nadrágokat. Az ingeket, és nyári ruhákat inkább az akasztós részbe helyezzük. A fiókokba mehetnek a zoknik, és a fehérneműk, de ne csak bedobálva, ezek tárolására is vásárolhatunk fiókokba illő eszközöket.

Hova tegyük a cipőinket?

A szekrény akasztós részébe a vékony vállfákat részesítsük előnyben, hogy több helyre tehessünk szert. Sálak, nyakkendők és az övek részére külön lehet kapni olyan akasztót, amelyre egyszerre akár egy nagyobb mennyiség is felhelyezhető. Cipőknek ideális egy kifelé nyíló cipőtartó, ahol szépen egymás mellé pakolhatjuk a lábbeliket.

Egy szekrénysor akkor bizonyul a legjobbnak, ha ezek mellett még számtalan más egyéb dolog tárolására is lehetőséget biztosít. Legyenek benne olyan fakkok, amelyek a szekrény oldalára, vagy az ajtajára vannak felszerelve, ilyen lehet egy felfüggeszthető ékszertartó is.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Relax ülőgarnitúrát a nappaliba

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet