/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Lakberendező programok

2017-11-24

Lakberendező programok.jpgEddigi blog bejegyzéseink zömében mindig kitértünk arra, hogy ha nem vagyunk biztosak magunkba, vagy ha nem szeretnénk sok időt eltölteni a tervezéssel, akkor kérjük lakberendező tanácsát. A mostani írásunkban viszont azoknak a kreatívabb személyeknek szeretnénk kedveskedni, akik szeretnek tervezgetni, ötletelni és mondjuk egy ülőgarnitúra választása előtt képesek akár egy-két órát is elpepecselni a számítógép előtt és saját maguk megálmodni a lakásuk berendezését.

 

A piacon számos ingyenes és fizetős lakberendező programot találni. Mi most összeszedtünk néhányat, amelyek segítségével a szobákat, konyhát, vagy éppenséggel a kertet is könnyű szerrel megtervezhetjük, berendezhetjük. Sokan ódzkodnak, hogy ezen programok használatához rengeteg idő és energia szükséges pedig ez csak részben igaz. Szinte mindegyik programnál a készítők törekszenek az egyszerűségre és átláthatóságra, valamint kellő mennyiségű segítséget adnak, hogy a tervezés élvezetes legyen és könnyedén tudjuk akár a saját lakásunk bútorainak elhelyezését megálmodni. A végeredményt pedig kinyomtathatjuk és a tényleges bútorválasztáskor magunkkal is vihetjük és megmutathatjuk akár egy szakembernek is.

 

Mindjárt itt is van, az IKEA saját gyártású konyhatervező programja az IKEA HOME PLANNER. A tervező használatával minden nehézség nélkül megálmodhatjuk saját konyhánkat. Mivel online program, így nem kell letölteni semmit és magyarul van. Sőt, a tervezés végeztével lehetőség van az IKEA saját szerverére elmenteni és ha elmegyünk az áruházba, ott meg is tudjuk nyitni könnyedén. Az azonosítót és jelszavunkat viszont ne hagyjuk otthon! Ezzel akár a vásárlásunkat is könnyebbé tehetjük. Aki pedig nemcsak az otthonát szeretné megtervezni, hanem a az irodáját is, annak jó hír, hogy létezik külön irodatervező szoftverük is.

 

A másik sokak által kedvelt és használt a SWEET HOME 3D, amely felhasználóbarát, könnyen letölthető, gyorsan megtanulható és tökéltessen helyettesíti a kockás füzetet. A bútorok elhelyezhetők kétdimenziós alaprajzon, amit utána háromdimenziós nézetben meg is tekinthetünk. Kis gyakorlás után bárki könnyen megrajzolhatja otthonát, majd megtekintheti 3d-ben. Az egyik legnagyobb előny, hogy magyarul van.

 

Sok más online lakástervező programra is rátalálni az Interneten. A teljesség igénye nélkül megadunk még hármat. A ROOMSTYLE 3D PLANNER amely egy remek kis videós oktatóanyaggal vezet be minket a program használatába vagy a FLOOR PLANNER amely szintén könnyen használható, letisztult színvilágú és még táblagépen is jól használható. Az utolsó pedig a DESIGNEDITION50 ami szintén egyszerűen kezelhető.

 

Ha pedig valaki mégis egy gyors, professzionális és renderelési sebességben is élen járó programot akar, annak ajánljuk az INTERICAD nevű szoftvert, ami viszont már fizetős.

 

Jó tervezést kívánunk mindenkinek!

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Függönyválasztás okosan

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet