/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Milyen gyermekbútor a legideálisabb egy gyerekszobába?

2018-03-20

A gyerekszobába elsősorban olyan bútorokat kell választani, ami biztonságos a kicsik számára. Emellett természetesen az is fő szempont, hogy jól is nézzen ki, mutatós legyen, stílusban és színben is harmonizáljon a lakással.

 

Fontos, hogy a csemetéknek is elnyerje a tetszését, ezért általában a gyerekeknek szánt bútordarabok a legtöbb esetben színesek, vidámak, mesefigurákkal vannak ellátva, némelyik a sötétben is világít.

 

Manapság ha a szülők ágyat szeretnének vásárolni gyermeküknek, nem csak egy sima ágyban gondolkodnak, aminek tényleg annyi a funkciója, hogy kényelmes legyen és biztosítsa a pihentető alvást. A kínálat a gyermekágyak piacán mára már olyan szintűvé nőtte ki magát, hogy amellett, hogy éjszaka az alvási igényt elégítik ki, nappal játékként funkcionálnak. Melyik anya, vagy apa ne szeretne ezzel mérhetetlen örömet okozni csemetéjének.

Gyerekágy csúszdával

Vannak például olyan emeletes ágyak, amelynek az egyik végén csúszda van, így a felkelések sem hagyományos módon fognak történni, hanem egyenesen anyukája karjaiba csúszik a kicsi. Azok is garantálják a játékélményt, amelyeknek az alsó részén egy hatalmas bunker van, ami színes függönyökkel van eltakarva.

Gyerekágy csúszdával

Aki a praktikus megoldások híve, az inkább azt a változatot válassza, aminek az alsó részén több kihúzhatós fiók is fellelhető, így plusz helyekre lehet szert tenni a sok kacat és játék számára. Egy kisebb szobába pedig kiváló megoldás íróasztallal ellátott emeletes ágy, ez természetesen már a nagyobbaknak válik előnyére.

 

Sok esetben ideális lehet egy pótággyal ellátott kiságy, ha például gyerkőcünk mellé kell feküdni altatáskor, vagy ha nem szeretnénk magára hagyni egy betegség során még éjszaka sem. Ilyenkor elegendő csak kihúzni a második fekvőrészt és máris együtt térhet nyugovóra anyával vagy apával.

Milyen legyen a szekrény?

Komoly kihívás elé állítja a friss szülőket a megfelelő szekrények beszerzése is. Ezeknél a bútoroknál rengeteg dolgot mérlegelni kell, de mindenekelőtt arra kell ügyelni, hogy megfelelően biztonságos darab kerüljön kiválasztásra. Főleg a kisebb csemetéknél valós veszély lehet, ha a szekrények nem elég stabilak és fennáll a kockázata annak, hogy magára ránthatja.

 

Jellemzően további fő szempont, hogy mekkora tároló résszel rendelkezik. Érdemes kicsit előrelátónak lennie mindenkinek és a kelleténél nagyobbat vásárolni, ugyanis ahogy telik az idő, úgy vélhetően egyre több ruhát, játékot és egyéb kiegészítőt kell rendezetten tartani.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Konyhakiállítás márciusban!

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet