/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Milyen íróasztal ideális a gyereknek?

2019-09-05

Íróasztal gyereknekItt a szeptember, elkezdődött az új tanév a gyermekek újra beültek az iskolapadba. A tanuláshoz és a leckék elkészítéséhez elengedhetetlen egy jó íróasztal, viszont nagyon nehéz választani, hiszen a kicsik gyorsan cseperednek, így hamar kinőhetik, ezért körültekintően és jól átgondoltan kell meghozni végső döntésünket.

Milyen jelek utalnak arra, ha már kinőtte az asztalt?

Ha már azt vesszük észre, hogy a kicsi görnyed az íróasztal fölött és alig férnek el a lábai az asztal alatt, akkor már bizony megérett a cserére. A rossz minőségű íróasztalra jellemző, hogy a szélekről az élfólia hamar letöredezik, így rövid idő alatt elhasználódik és nem tudja betölteni teljes mértékben a funkcióját. Az olcsóbb, kisebb méretű asztalok inkább kisebb korú gyerekeknek javasoltak, de számítsunk arra, hogy ettől pár éven belül meg kell válnunk, viszont fontos, hogy már kis korban legyen számukra egy munkaterület, ahol kényelmesen rajzolgathatnak.

Figyeljünk arra, hogy fiókok, polcok rendelkezésre álljanak az asztalban, ahová átláthatóan be lehet pakolni a füzeteket, könyveket, íróeszközöket és az egyéb apróságokat. A tinik esetében már az is opció, hogy a számítógép, laptop is gond nélkül elférjen az asztal felületén. Vannak már állítható és dönthető íróasztalok is, lehet kicsit borsosabb az áruk, ám nem szükséges 3-4 éven belül másikat vennünk.

Íróasztal vásárlásnál mindenképp ügyeljünk a méretre, pontosan tudnunk kell, hogy az adott területre mekkora fér be maximálisan. Amennyiben az asztal kissé magasabb lesz a kelleténél ne essünk kétségbe, vegyünk hozzá olyan széket, ami állítható, igazítsuk méretre és gondoskodjunk a lábtámaszról. Akkor döntöttünk jól, ha a kicsi lába kényelmesen a földön van, a könyökét rá tudja tenni a felületére, tehát a teteje valahol a derék és a bordakosár között fog elhelyezkedni.

Napjainkban már számtalan típusú íróasztalból válogathatunk, de azt tartsuk szem előtt, hogy színben és stílusban passzoljon a gyerekszoba kialakításához!

Korábbi blog bejegyzésünk: napozóágyak

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet