/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Nappali berendezési ötletek galériás lakásokba

2017-03-23

Galériás nappaliSokan gondolják, hogy egy pici lakást nem lehet igazán otthonossá varázsolni, hiszen nem jut semminek sem elég nagy terület. Nos, erre próbálunk rácáfolni ebben a bejegyzésünkben, mégpedig azoknak szeretnénk ötletet adni, akik galériás lakásban laknak, vagy a jövőben szeretnének ilyet vásárolni.

 

Ezeknek a helyiségeknek közös jellemzője, hogy az átlagosnál nagyobb a belmagasság, viszont kisebb az alapterület. A bútorok megválasztásánál tehát nem árt, ha előnyben részesítjük a magasabb bútorokat a szélesebb illetve mélyebbekkel szemben. Ugyanez igaz az ülőgarnitúrákra is: olyat érdemes választani, ami kompakt, nincs kifejezetten nagy ülőfelülete, és akkor egy ízléses dohányzóasztallal párosítva mégis egy nappali minden fontos elemét kipipálhatjuk. A másik megoldás, hogy olyan kanapét választunk, amelynek kihúzható elemei vannak, így szükség esetén az ülő- illetve fekvőfelületet akár meg is duplázhatjuk, vendégágynak is tökéletesen megfelel.

 

A galériás elrendezés elkerülhetetlen velejárója, hogy a szobában itt-ott oszlopok bontják meg a tér egységét. éppen ezért ritka, hogy egy nagyobb méretű ülőalkalmatosság "egyben" elférne a helyiségben, mindenképpen érdemes a 3+2+1-es ülőgarnitúrák közül választani. Mert így egyes elemeket akár másik szobában is el lehet helyezni, amivel kiterjeszthetjük a lakberendezési filozófiánkat az egész lakásra.

Egy korábbi cikkünk pedig segít, hogyan válasszunk egyáltalán bútort a lakásba.

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet