/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Garnitúra típusok! Melyiket válasszuk?

2017-12-18

A nappali meghatározó eleme a kanapé, ami hosszú évekig szolgálja a család kényelmét, ezért érdemes a vásárlás előtt jól átgondolni, hogy pontosan milyet is szeretnénk, melyik szín passzol leginkább a szobához, és megfontoltan dönteni.

 

Mint minden más termékből a kanapékból is hatalmas választék tárulkozik elénk. Legyen szó akár kerek, szögletes, sarok, amerikai vagy klasszikus kanapéról. Számtalan színben, formában nyílik meg előttünk a lehetőségek tárháza. Ha bemegyünk egy bútorüzletbe szinte biztos, hogy órák elteltével is bizonytalanok leszünk a választást illetően.

 

Berendezett nappaliElső lépésként érdemes megvizsgálnunk a nappalink méretét és, hogy mekkora helyet foglaljon el az ülőalkalmatosságunk. Ha nagyobb területről van szó gondoljuk át, hogy a szoba melyik részébe szeretnénk, hogy kerüljön. Központi részre kiválóan passzol egy elegáns bőr ülőgarnitúra, oldalsó részre pedig egy igazán mutatós sarok ülőgarnitúra. Vegyük figyelembe azt is, hogy fotelt szeretnénk-e mellé, lesz-e dohányzóasztal, ha igen akkor hol.

Kisebb nappaliba természetesen nem tudunk nagyobb méretűt vásárolni. Próbáljunk meg olyat választani, ami nem kelt túlzsúfoltságot, ilyenek lehetnek például a keskeny kartámlás vagy kartámla nélküli kanapék. Ideális lehet akár egy kényelmes sarok ülőgarnitúra is, amin egyszerre több ember is elfér.

 

Vásárlás előtt mindenképpen mérjünk le minden fontos dolgot, pontosan kell tudnunk a méreteket, hogy megfelelően elférjen és legyen elegendő a hely. Vegyük figyelembe azt is, hogy kinyithatót szeretnénk-e vagy sem.

 

A bőr ülőgarnitúráról elmondható, hogy soha nem megy ki a divatból, könnyebben tisztítható, mint a szövet, allergiában szenvedőknek kifejezetten előnyös, hiszen nem tapad meg rajta annyira a por.

 

Anyaga rendkívül strapabíró, erős. Szövet ülőgarnitúrák előnye, hogy sokkal meghittebb, jobban előhozza az otthon melegét, puhább, télen melegebb, nyáron nem tapad hozzá a bőrünk. Tisztítása viszont kicsit macerásabb a bőrrel ellentétben. Ha igazán exkluzív hatásra vágyunk, érdemes megfontolni, hogy amerikai ülőgarnitúrát válasszunk.

Végül a leglényegesebb szempont, ami ülőgarnitúra vásárláskor mindenki fejében ott van az a kényelem. Ha megfelelő a beülő mélység, szinte biztos, hogy nem okoz csalódást. Komfort szempontjából lényeges az ülőfelület és a háttámla magassága is. Egyre elterjedtebbek a levehető párnás kanapék, viszont a fix háttámlás jobban tartja a gerincet.

 

Döntsük el, hogy szivacsos vagy rugós ülőgarnitúrát szeretnénk-e. Mindkettő biztosítja a megfelelő kényelmet, a különbség annyi, hogy a szivacsos magasabb üléspozíciót biztosít.

 

Ezeket a szempontokat figyelembe véve könnyebben tudunk dönteni az ideális darab kiválasztásában, ha pedig még bizonytalanok vagyunk, kérjük ki egy szakértő véleményét is.

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Lakberendező programok

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet