/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

Ötletek kerti bútor vásárlásához

2019-07-01

Fából, fémből és műanyagból is rengeteg kerti bútort készítenek, de vajon milyen tulajdonságokkal rendelkeznek és melyik a legjobb? Cikkünkbe most összeszedtük a legfontosabbakat, hogy segítsük azok döntését meghozni, akik nem választották még ki a számukra legideálisabbat.

  • Mit kell tudni a fa kerti bútorokról?
    A kertbe rendkívül esztétikusan mutatnak a fa típusúak. Többféle fából is készítenek ilyen bútorokat, például tölgyből, akácból vagy fenyőből, de még a trópusokon található fafajtákból is. Figyeljünk arra, hogy ezeket a bútorokat évente legalább egyszer át kell kenni, valamint rendszeres karbantartást igényelnek, csak ezzel akadályozhatjuk meg, hogy hamar tönkremenjenek.
  • Milyen tulajdonságai vannak a fém kerti bútoroknak?
    A legtöbben az alumíniumból készülteket választják. Ebből a típusúból sokféle változat létezik, készítenek fémrácsosat, műanyaggal bevontat, illetve fával és vászonnal kevertet. Az időjárási viszonyoknak jól ellenállnak és különösebb törődést sem igényelnek, ráadásul rendkívül kényelmesek, masszívak. Érdemes őket mindig száraz helyen tartani, a szennyeződéseket pedig egy nedves törlőkendővel eltávolítani, majd végül szárazzal.
  • Miért felkapottak a rattan kerti bútorok?
    Elsősorban azért közkedveltek, mert mediterrán hangulatot teremtenek a környezetükben. Az elegáns megjelenésen kívül további előnyük pedig, hogy könnyen tisztíthatóak, rozsdamentes alumínium vázzal készülnek, és mozgathatóság szempontjából sem nehezek. A hozzájuk tartozó párnákat úgy célszerű megválasztani, hogy stílusban passzoljanak a kert kialakításához.
  • Miért szeretik sokan a műanyag kerti bútorokat?
    Elsősorban azért, mert kedvező áron kaphatóak és a karbantartásuk sem bonyolult. Színben és formában rengeteg féléből válogathatunk. Arra viszont figyelni kell, hogy ne legyenek túl sokat a tűző napon, mert hamar kifakulnak és akkor már nem igazán mutatósak.

 

Korábbi bejegyzésünk: Ágyrács, ágyborda, ágykeret

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet