/upload/images/351/img-0188-553479.jpg

A minőségi ülőgarnitúrák ismérvei (2.rész)

2017-08-07

Ha valaki már nem emlékezne rá, egy korábbi blog bejegyzésünkben elkezdtük boncolgatni a minőségi garnitúrák legfőbb ismervei témát. Mai írásunkban ott folytatjuk ahol a korábbi írásunkban abbahagytuk. Akit érdekel itt elolvashatja előző cikkünket: A minőségi ülőgarnitúrák ismérvei (1.rész)

 

Néhány gondolat a kanapék kényelméről

 

Valódi bőr ülőgarnitúraÁltalában rugókat is tartalmaz a kanapé, ami a legtöbb esetben szerpentin rugó. Csak a legdrágább és a legjobb minőségű ülőgarnitúrákba szerelnek nyolc irányú kézzel hajlított rugókat, melyek a csúcskategóriát képviselik. Törekedjünk arra, hogy a kiválasztott ülőgarnitúra tartalmazzon valamilyen rugót, mely kényelmesebbé teszi a használatot.

 

A kényelemhez a megfelelő tömésről is meg kell bizonyosodnunk, hogy jó minőségű. Az olcsóbb árkategóriába tartozó termékeknél általában poliuretán habszivacs van, ami kényelmes, de könnyen elhasználódik. A lehető legjobb anyag a nagy rugalmasságú habszivacs, mely a kényelem mellett a tartósságról is gondoskodik. Ez az egyik legdrágább anyag, de a célunk a tartósság és a kényelem. A poliészter habszivacs is sok helyen elérhető, de ez az anyag is gyorsan elhasználódik, cserébe kényelmes és olcsó. Jó megoldás lehet, ha korlátozott a keretünk, hogy két rétegnyi tömést választunk, alulra nagy rugalmasságú habszivacsot, felülre pedig poliészter réteget. Így az elhasználódás után költséghatékonyan tudjuk majd cserélni.

 

A bevonat mellett se menjünk el

 

Az ülőgarnitúra bevonata, vagyis külső anyaga is hihetetlenül fontos, mivel közvetlenül azzal érintkezünk, így nem mindegy, hogy milyen anyagból készült. A pénztárca barátabb megoldások közé tartozik a pamut és a vászon, mivel olcsóak és szépen mutatnak. Hátrányuk, hogy nehéz őket tisztítani és gyorsan elhasználódnak. A legjobb megoldás, ha a minőség a cél, az eredeti bőr és a gyapjú. Tartósak, könnyen tisztíthatóak, de nagyon drágák. Itt megnézheti, mi mit kínálunk: kárpitok. Fontos kiemelni, hogy a színt is érdemes a családhoz választani, mivel ha gyerekek is használni fogják, akkor gyakrabban fog koszolódni. Ilyenkor érdemesebb sötétebb színt választani, mivel nem látszik meg annyira rajta a kosz és nem kell annyira gyakran takarítani.

 

Ezek lennének egy ülőgarnitúra legfontosabb jellemzői, melyekre, ha odafigyel, akkor egy kiváló minőségű terméket fog kézhez kapni. Az Elefánt Bútorháznál csak kiváló minőségű bútorokkal foglalkozik, melyek rengeteg ideig fogják Önt és kedves családját szolgálni!

 

Korábbi BLOG bejegyzésünk: Napjaink hálószoba stílusai

Érdeklődés a termékkel kapcsolatban
Név
E-mail
Telefon
Üzenet